Escape Husvagn

VAD ÄR ETT ESCAPE ROOM?


Ett escape room är en upplevelse, grundidéen var att i lag bli inlåst i ett rum och tillsammans leta efter ledtrådar att lösa, klura ut dem och tillslut hitta nyckeln ut och "rymma" på en viss tid. I Escape Husvagn är inte uppdraget att rymma, utan istället att lokalisera och stoppa bomben som den sovjetiska spionfamiljen gömt här i Malmö under 70-talet.


Att köra Escape Husvagn stärker teambuildingen och det är ett måste att samarbeta för att klara rummet. Oavsett om du kör tillsammans med din vän, kollega, partner, barn, förälder, syskon, granne, styvmor, BFF eller en främling, så kommer ni komma ut ur vagnen som ett starkare team än när ni gick in i den.

Karta
Låda
Kuddar
Vykort
Böcker

VAD KOMMER SKE?


Ni kommer att få instruktioner samt en bakgrundshistoria berättad för er - utomhus, med avstånd. Efter det kommer ni bli insläppta i husvagnen, er tid börjar ticka och rummet är igång! Vi som värdar kommer gå över till ett kontrollrum där vi kommer övervaka och ha kontakt med er för att hjälpa er när ni möter motgångar eller helt enkelt kör fast.


Under en timmes tid kommer ni få använda er av mycket kreativitet och magkänsla för att gå utanför boxen och knäcka koderna. I husvagnen är det inte fysiska uppgifter som ska klaras av, det är hjärnan som gör jobbet. Ingen träning eller förberedelse krävs - kom som ni är!

BERÄTTELSE


Året är 1974 och en familj rullar in med sin husvagn i Malmö. Familjen är skickade av sovjetiska KGB för att helt undercover placera ut en speciell fjärrstyrd atombomb. En kraftig bomb i mycket liten skala, med kraften att spränga en hel stad. Sovjetiska staten hade nämligen en hemlig plan om att placera ut ett antal sådana här bomber runt om i världen för att med ett knapptryck kunna spränga vilken stad som helst helt utan förvarning, men som sagt var planen än så länge bara en idé.


Man valde att placera ut den första av dessa bomber i Malmö, för att staden ansågs som en dåligt skyddad stad som samtidigt var fientlig. Men, familjen blev upptäckt av Malmös undercover-polis och flydde tillbaka hem till Ryssland med första bästa ubåt. Planen om de fjärrstyrda bomberna lades ner och fallet blev bortglömt. Kvar i Malmö stod endast husvagnen med bomben kvar ombord.


Allting hade varit frid och fröjd om inte de ryska bombingenjörerna råkat bygga in den lilla funktionen som gjorde att bomben, utan någon fjärrkontakt, skulle självutlösas efter prick 50 år. Och nu verkar har det gått 49 år, 11 månader, 30 dagar och 23 timmar.

Bomben kommer spränga hela Malmö om ingen hinner desarmera den! 

Er uppgift är att ta er in i husvagnen, hitta atombomben och hinna stoppa den innan en timme har hunnit passera. Annars är det kört!

REGLER OCH TIPS


Vi kommer vara med er på två övervakningskameror och sända ledtrådar till er. Om ni gör något ni inte ska, är vi såklart snabba och säger till er att ni är på fel spår. Känn er fria att tänka i olika banor, det är det rätta sättet att lösa rummet. Däremot är det bra om ni känner till några förhållanderegler för er egen och vår säkerhet.


Kom ihåg att ni aldrig är inlåsta i vagnen, ni kan ta er ut när ni vill. Äventyret sker dock inuti husvagnen, om inget annat sägs eller framgår. Ni behöver alltså inte lämna tomten eller söka igenom grannens trädgård för att klara någonting i rummet.


Inga av våra objekt, utrymmen eller pussel behöver hanteras med våld. Får ni inte upp ett skåp är det nog inte tanken, åtminstone ännu. Dra inte i saker, slit inte i saker. Rummet är byggt för att kunna klaras utan stora fysiska krafter.


En bra sak att komma ihåg är att alla objekt ni använt för att lösa något, inte behöver användas igen. Ett tips kan vara att lägga det ni använt åt sidan. Detta förekommer ofta på escape rooms, men är kanske extra viktigt i husvagnen då det är en lite mindre yta än vanligt.


Vi låter alltid våra spelare uppleva rummets samtliga moment, även om det innebär lite extra ledtrådar eller övertid. Det är viktigt för oss att alla våra gäster får möjlighet till likvärdiga upplevelser. Efteråt tar vi en lagbild utanför husvagnen som vi skickar till er via mejl. Med ert godkännande lägger vi gärna upp bilden på sociala medier och här på hemsidan.


Såklart går vi även igenom alla regler och tips innan vi sätter igång, och det finns gott om tid för frågor och reflektioner. Om ni redan nu har fler frågor om rummet, leta direkt efter svaret på vår FAQ-sida (Frequently Asked Questions).