Escape Husvagn

FAQ - VANLIGA FRÅGOR

Vi förstår om saker verkar oklara och ni behöver fråga oss något. Men innan ni gör det, kolla först igenom dessa frågor och svar, eller FAQ (Frequently Asked Questions). Hittar ni inte svar på er fråga, se längst ner på hemsidan. Där finns formulär och mejladresser du kan skicka dina funderingar till. Vi vill att ni alltid ska få svar på alla era frågor!

Kan man vara fler  än tre personer i vagnen?


Vi rekommenderar max 3 personer i husvagnen, då det annars lätt blir trångt. Är ni fler så rekommenderar vi er att dela upp er i mindre lag. Är du en person som vill spela, dra med dig en kompis eller skriv ett mejl till oss.


Är du intresserad av att anordna ett event, möhippa, svensexa, företagsgig, släktträff eller något annat större evenemang - hör av dig till oss så ser vi vad vi kan lösa. Ha i åtanke att det i dagsläget endast finns en husvagn i vilken man kan spela två-tre personer i taget.

Vilket språk är

rummet på?

 

Rummet är gjort på svenska, men går även spela på engelska då ledtrådarna är det enda språkbaserade. Svensk geografi förekommer under spelets gång.

Har historien något att göra med dagens politiska läge?

 

Nej. Historien bakom Escape Husvagn uppkom flera år innan dagens konflikter mellan Ryssland-Ukraina bröt ut och vi tar stort avstånd från Sovjetunionens faktiska värderingar och gärningar. Rummet handlar däremot om att stoppa den sovjetiska statens misstag, 50 år efter de initierats, och är en story uppbyggd utan någon som helst sanning bakom.


Vi valde att ha temat på grund av spänningen i det spiondrama som utspelades där under 1900-talet.


🇺🇦

Går det att boka om eller boka av sin tid?

 

Ja. Skicka ett mejl till boka@escapehusvagn.se och berätta om ert ärende, senast kl 12 på dagen upplevelsen äger rum. Se till att ha med er bokningskod, som ni får i bokningsbekräftelsen. Var snälla och boka inte av i sista minuten, för vår skull!

Hur betalar jag som inte har Swish?

 

Om du inte har Swish tillgängligt så går det att betala med kontant vid ankomst. Närmaste bankomat finns en kilometer bort på Willys Katrinelund (Celsiusgatan 38) eller Coop Kirsebergs Torg (Kirsebergs torg 7).


Vill du betala på ett annat sätt kan du alltid boka via AirBnB istället. Där kan du bland annat betala via kreditkort, PayPal, eller faktura. Bokning via AirBnB kostar 625kr istället för 500kr.

Hur lång tid tar det?

 

Ni har max 60 minuter på er att genomföra rummet, men avsätt ungefär 80 minuter för allting, inklusive genomgång, toalettbesök, etc.


Kom gärna minst 10 minuter före er avsatta tid och var här i tid. Kommer ni för sent blir vi tyvärr tvungna att korta av er tid p.g.a. att andra gäster kommer efteråt och vi måste hinna återställa allt.

Hur hittar man dit?

 

Husvagnen står på uppfarten till Veberödsgatan 6, nära Friskis & Svettis i Johanneslust.


Närmsta busstation är Malmö Håkanstorp (6 minuter gång) där buss 6, 142, 148, 174 & 175 går. Från husvagnen är det cykelavstånd in till centrala Malmö på en kvart.


Närmaste tågstation är Malmö Östervärn (20 minuter gång).

Är vagnen modifierad för funktionsvariationer?

 

Kontakta oss i förväg på fraga@escapehusvagn.se och diskutera. Rummet är tyvärr inte rullstolsanpassat p.g.a. vagnens 70-talsdesign.

Vilka står bakom detta?

 

Vi är Malte och Samuel, två kreativa 18-åringar. Vi har haft viss hjälp av föräldrar och även företaget

Kalmar Mediespecialist i utformandet av alla utmaningar.


Det är vi två, ibland tillsammans med våra vänner eller familj, som driver husvagnen.

Krävs några fysiska färdigheter?

 

Nej! Rummet löses inte på något sätt med våld.

Behövs ytterkläder i husvagnen?

 

Nej. Vagnen är uppvärmd under vinterhalvåret och nerkyld under sommarhalvåret. Vi kontrollerar alltid temperaturen.


Däremot får ni gärna ha med er ytterkläder in eftersom genomgång och förberedelse tar plats utanför vagnen - kläder efter väder! Skorna kan ni såklart behålla på under hela upplevelsen.

Är det farligt?

 

Nej, inget moment är farligt, bara spännande. Vagnen är inte låst och det går ta sig ut i alla lägen.

Betalar ni skatt?

 

Ja, överstiger inkomsterna på årsbasis skattepliktiga belopp kommer skatt såklart betalas.

Är det läskigt?

 

Nej. Äventyret är inte baserat på skräcktema eller jump scares, men innehåller överraskningsmoment. Spänningsmusik spelas i bakgrunden under hela spelet.

Behöver jag ta med mig något?

 

Nej. Allt som behövs, i spelväg, finns på plats. Tänk på att ta med Swish eller kontant för betalning - vi tar inte emot kort. Mobiltelefoner är inte nödvändiga för att genomföra spelet.


Det kan såklart vara bra att ta med er kläder efter väder, då äventyret startar utomhus.

Kan man lämna värdesaker?

 

Ja, de kan förvaras inne i huset som tillhör uppfarten. Det går även bra att ta med t.ex. handväskor in i husvagnen, då ni aldrig lämnar platsen.

Finns toalett och plats för barnvagn?

 

Ja. Toalett finns i huset på uppfarten.

Var kan man hitta sin lagbild?

 

Efter upplevelsen tar vi alltid en lagbild framför husvagnen och ni får den hemskickad via er angivna e-postadress. Om ni vill, lägger vi även upp bilden här på hemsidan och på vår Facebooksida.

CHATTA MED OSS!

Klicka på messenger-ikonen längst nere till höger på skärmen för att starta en chatt med oss! Logga in med Facebook för att få upp konversationen i ditt messengerflöde eller chatta anonymt.